Tři medaile z víkendového Mistrovství ČR družstev!

Zveřejnil Ing. Radek Felcman - 22.9.2015 12:54

V Kongresovém centru Zlín se v neděli 20. 9. sešly nejlepší kluby z České republiky, aby se utkaly o titul Mistra ČR družstev 2015 v tanečním sportu.

Jako obvykle jsme měli ty nejvyšší ambice především
v juniorských kategoriích, ale věděli jsme, že boj o medaile bude těžký. Nejlepší týmy jsou nesmírně vyrovnané a dohromady s loterií nasazování jednotlivých párů je výsledek do poslední chvíle nejasný.

Přesto jsme si odvezli tři medaile!

Junioři, družstvo A, standardní tance – STŘÍBRO! Jakub Zaorálek – Nikola Teplá, Štěpán Hartman – Sarah Zemanová, Jan Stržínek – Barbora Pažoutová, Matyáš Felcman – Klára Hejná  se rvali jako lvi a získali titul vicemistra ČR.

Junioři, družstvo A, latinskoamerické tance – BRONZ! Jakub Zaorálek – Nikola Teplá, Štěpán Hartman – Sarah Zemanová, Jan Stržínek – Barbora Pažoutová, Matyáš Felcman – Klára Hejná. Stupně vítězů neopustili ani v latině, a nabitém poli konkurenčních družstev získali fantastické třetí místo a titul druhých vicemistrů ČR.

U21 – latinskoamerické tance – STŘÍBRO! – Alexander Kalist – Karolína Kouřilová, David Felcman – Markéta Škorpilová, Jiří Jalůvka – Natálie Výduchová, Matěj Očenášek – Eliška Koldová. Náš mládežnický tým v kategorii do 21 let předvedl vynikající výkony a právem si odvezl titul vicemistra ČR.

Nejsme pyšní  jen na medaile, ale také na to, že jsme obsadili všechny kategorie a že jsme mohli postavit i juniorská družstva B, protože máme tolik šikovných tanečníků! Naši „malošci“ získali cenné zkušenosti jak ve standardu tak i v latině a příští rok je poženeme do boje o medaile!

A chlubíme se i dalšími výsledky:

U21 – standardní tance – 4. místo - Alexander Kalist – Karolína Kouřilová, David Felcman – Markéta Škorpilová, Jiří Jalůvka – Natálie Výduchová, Matěj Očenášek – Eliška Koldová. Malé zklamání z bramborové medaile obzvlášť s ohledem na výborné výkony, ale stále je to 4. místo ve finále a gratulace pro naše mládežníky.

Dospělí – latinskoamerické tance – 7. místo - Alexander Kalist – Karolína Kouřilová, David Felcman – Markéta Škorpilová, Jiří Jalůvka – Natálie Výduchová, Matěj Očenášek – Eliška Koldová. Naši mládežníci opět v akci a v konkurenci dospělých párů vynikající první místo za postupem do finále.

A fandili jsme také Tomáši Vořechovskému s Vitaliy Ivanytskou, kteří pro tuto soutěž hostovali v TŠ Madat Plamínek Praha a vytancovali si 6.místo ve finále v nabité kategorií dospělých latinskoamerických družstev.

Na závěr, ale v neposlední řadě bych rád poděkoval všem rodičům a příznivcům TK Fortuna Zlín za podporu. Bez finanční podpory firem, jednotlivců, města Zlín i Zlínského kraje bychom takovou akci nemohli vůbec upořádat. Děkuji všem dárcům cen pro 150 oceněných tanečních párů a kapitánů. Děkuji maminkám za připravené občerstvení, výborné cukroví, koláče i dorty. Děkuji dobrovolníkům, kteří mi pomohli akci připravit a podíleli se na hladkém průběhu. Děkuji kapitánům všech družstev. Děkuji všem fanouškům za podporu našich týmů.  A ješte jednou děkuji rodičům za to, že své děti podporují  v tom, co mají rádi – ve sportovní tanci.

Úspěšnou 30.taneční sezónu 2015/2016 přeje Radek Felcman.

Děkujeme za podporu v uplynulé taneční sezóně


Činnost Tanečního klubu Fortuna Zlín je spolufinancována Zlínským krajem a podporována statutárním městem Zlín.

Kontaktujte nás

Ing. Radek Felcman
+420 776 771 323
radek.felcman@tkfortuna.cz

Fakturační adresa

Taneční klub Fortuna Zlín z.s.
Filmová 412
76001 Zlín

IČ: 48472166
DIČ: CZ48472166 (není plátcem DPH)